Καλιτσούνια με αγριόχορτα και μάραθο.

img240Υλικά: 1 κιλό αλεύρι, 2 κιλά αγριόχορτα με μάραθο, ½ ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φυσικός χυμός ενός λεμονιού, ½ κουταλάκι κόλιαντρο κοπανισμένο, ½ κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη, 1 κουταλάκι αλάτι, 1-2 ποτήρια νερό, 1-2 αυγά, 2 κουταλιές δυόσμος ψιλοκομμένος.

Παρασκευή: Ετοιμάζουμε μέτρια ζύμη κατά τα γνωστά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης. Ανοίγουμε φύλλο, κόβουμε στρογγυλά κομμάτια μεγέθους πιάτου τσαγιού (διάμετρος 10 εκ.) βάζουμε μια κουταλιά από το ανακατεμένο υλικό και το διπλώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν για περίπου 20 λεπτά.