Μανιτάρια στιφάδο με κάστανα

img241Υλικά: 1 ½ κιλά μανιτάρια, ½ κιλά κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές ροδέλες, ½ ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες, 750 γραμμάρια κάστανα, αλάτι και πιπέρι.

Παρασκευή: Καθαρίστε τα μανιτάρια και πλύντε τα καλά. Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν αρχίζει να κοχλάζει τότε βάλτε μέσα τα μανιτάρια και τηγανίστε τα για περίπου 2 με 3 λεπτά. Κατόπιν βάλτε τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι. Πέντε λεπτά αργότερα προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε το φαγητό σε κανονική φωτιά για 20 λεπτά. Στο μεταξύ σχίστε τα κάστανα και είτε βράστε τα είτε ψήστε τα στο φούρνο για 20 λεπτά. Καθαρίστε τα από τη φλούδα τους και προσθέστε τα στην κατσαρόλα 10 λεπτά πριν το φαγητό είναι έτοιμο.