Αρνί με σταμναγκάθι

img243 Υλικά: 1.200 γραμμάρια αρνί, 1 ½ κιλό σταμναγκάθι ή ραδίκι, 1 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 1-2 αυγά, ½ ποτήρι φρέσκο χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Παρασκευή: Καθαρίστε και πλύνετε καλά το σταμναγκάθι ή το ραδίκι. Βράστε τα χόρτα για 15 λεπτά σε καυτό νερό και μετά σουρώστε τα. Καθαρίστε και πλύνετε το κρέας και μετά κόψτε το σε κομμάτια.  Βάλτε του αλάτι και πιπέρι και τηγανίστε το για 5-7 λεπτά και στις δύο πλευρές του. Κατόπιν προσθέστε αργά αργά 1 με 1 ½ ποτήρι νερό και αφήστε το να ψηθεί για 1 με 1 ½ ώρα. Δέκα λεπτά πριν ετοιμαστεί το φαγητό προσθέστε ένα ποτήρι νερό και τα χόρτα. Κατόπιν σβήστε τη φωτιά και προετοιμάστε τη σάλτσα με το αυγολέμονο και προσθέστε στην στο φαγητό ανακατεύοντας συνεχώς.